به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، غلامرضا کیانی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای درباره پوشش دانشجویان در آموزشهای الکترونیکی گفت: دانشگاه فنی و حرفهای یک دانشگاه کشوری است و با دانشگاهی که تنها یک شعبه دارد، متفاوت است. ما ۱۷۶ شعبه در سراسر کشور داریم و گزارش درباره آنها در بازههای زمانی مشخص ارائه میشود.
کیانی افزود: دانشگاه فنی و حرفهای در ابتدای شیوع ویروس کرونا (کووید-۱۹) و تعطیل شدن کلاسها تقریبا هیچ بستر سختافزاری و نرمافزاری برای آموزش الکترونیکی نداشت و با استفاده از بسترهای آنلاین تعاملی آموزش الکترونیکی را شروع کرد و این در حالی بود که اکثر دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای از خانوادههای پایین، متوسط، ضعیف و از مناطق محروم هستند و بسیاری از آنها به اینترنت، لپتاپ و گوشیهای هوشمند دسترسی ندارند.
وی بیان کرد: مهمتر آنکه دانشگاه فنی و حرفهای تفاوت ماهوی بسیار زیادی با سایر دانشگاهها دارد. حدود ۶۰ درصد سرفصلهای دروس دانشگاه فنی حرفهای نظری-عملی و حدود ۲۰ درصد درسها صرفا عملی هستند.
او درباره زمان در نظر گرفته شده برای آموزش دروس عملی گفت: در برخی درسهای عملی، "تولید" محور کار بوده و باید به صورت حضوری ارائه شود و دانشگاه برای حفظ کیفیت آموزش، ارائه الکترونیکی آنها را مغایر با کیفیت تلقی میکند، از این رو رسیدگی به این بخش از دروس را به زمان بازگشایی دانشگاهها موکول کردیم. به تعبیر دیگر در بازه زمانی یک ماهه که قبل از اواسط مرداد ماه است، آموزشهای عملی انجام میشود.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای درباره تغییر تقویم آموزشی این دانشگاه بیان کرد: تقویم آموزشی دانشگاه را بسته به شرایط هر استان ۳۰ تا ۴۵ روز تمدید کردیم و آزمونهای پایان ترم را در مرداد ماه برگزار میکنیم. امیدواریم در صورت صدور مجوز مربوطه توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا بتوانیم در تیر ماه با رعایت فاصلهگذاری هوشمندانه، تعدادی از درسهای عملی را به صورت فشرده و حضوری برگزار کنیم، ولی اگر بازگشایی رخ ندهد، بعد از این که درسهای نظری و نظری- عملی را تمام کردیم روی تولید محتوا برای درسهای عملی ممکن تمرکز کرده و تا سرحد امکان آنها را پوشش میدهیم، البته تولید محتوا برای دروس عملی را شروع کردیم.
کیانی خاطرنشان کرد: علیرغم شرایط بحران مالی، دانشگاه ۲۰ میلیارد ریال به دانشکدههای کل کشور برای تجهیز امکانات و بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری اختصاص داده است.
معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای در خصوص رسیدگی به آن دسته از دانشجویانی که به آموزش مجازی و اینترنت دسترسی ندارند، گفت: ما دانشجویان مناطق محروم را از طریق dvdهای آموزشی و کارهایی از این دست پوشش میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: روند کار آموزش الکترونیکی دانشگاه فنی و حرفهای و به ویژه جریان فرهنگ سازی و توانمندسازی اساتید مورد تشویق وزارت علوم و رئیس کارگروه الکترونیکی آن قرار گرفته است. به عنوان نمونه دانشگاه فنی و حرفهای توانست در موضوع توانمندسازی اساتید در روز چهارده فروردین در یک دوره آموزشی که مسئولان وزارت علوم نیز جزو اساتید آن بودند، هشت هزار و صد استاد را شرکت بدهد و هیچ دانشگاهی تاکنون چنین رکوردی را ثبت نکرده است.
نظر شما